VilágCsavargó

"Mindenhol jó, de a legjobb máshol"

Külfőldre költöztem, majd jövök....
Külföldi munkavállalás kettő és fél lépésben.

A következő sorok talán eligazítást adhatnak arról, hogy miképp (NE!) keress munkát külföldön....Irónia, cinizmus, némi humor, de a valóságon alapuló megfigyelések, gondolatok, és tévképzetek:
Külföldre költözésnek és ennek előkészítésének sokféle módja van.
Ezek közül vannak a bonyolultabbak, amikor elég sok utánajárással, kérdezősködésel, olvasással és hasonlókkal kell tölteni az időt.

Igazából ha ezzel akarjuk tölteni a szabadidőnket, hogy mindenféle riportokat hallgatunk, blogokat olvasunk, videókat nézünk meg a témával kapcsolatban, az nettó időpazarlás.
Most itt megmutatom kettő és fél egyszerű lépésben hogy miképp tudsz külföldre költözni és ott munkát vállalni.

Ehhez nem kell semmi más csak egy Facebook  profil.
Kezdjük is el:
1:
A legfontosabb dolog természetesen a név.

Mivel ez már a 21. század, ezért nehogy már megmondják neked azt, hogy mi legyen a Te neved, így választhatsz saját magadnak egy olyan nevet ami részben jól cseng, részben külföldön is ismert mitőbb elismert. Így jobb eséllyel fogod megkapni álmaid munkáját: Érdemes válogatni a Brúsz Vilisz, Csák Norisz, Dzsézőn Sztetem, esetleg ezek permutációjából,  hölgyeknél Pedig jól csengő név Julia Roberts vagy az Angelina Jolie.
A következő egy picit keményebb lépés, ami macerás, időigényes de megéri vele foglalkozni, hogy egy profilképet állítsunk be. Itt figyelni kell arra, hogy véletlenül se saját fényképet tegyünk be magunkról, hanem ha például Azt írtuk hogy Brúsz Vilisz vagyunk, akkor érdemes egy tematikus képet  letölteni valahonnan de elfogadott opció egy random híres ember, színész, egy random sportautó, egy pitbull, vagy egy cicás kép is profilképnek.

A következő fontos lépés az eddigi iskolák feltüntetése.
Itt kimondottan jól hangzik az, hogy az “utca nevelt” még akkor is, ha esetleg addig voltál az utcán, amíg  a buszmegállóba vártad a buszt, de szintén jól cseng az “élet iskolája” amiből a leendő munkaadó máris láthatja hogy  a tanulmányaidat nem akármilyen gagyi iskolában szerezted. Ha valami komolyabb munkára pályázol, akkor viszont érdemes azt feltüntetni hogy te az Oxford on vagy a Yale egyetemen tanultál.
A következő az eddigi munkatapasztalatok, munkahelyek, amiből a leendő munkaadó már látni fogja hogy igazából Te vagy számára a főnyeremény. Ide érdemes olyanokat írni, ami a 21. századdal kompatibilis. Például hogy eddig tervezőmérnök voltál a Lamborghini-nél vagy modell a Louis Vuitton-nál, vagy fotómodell az Instagram-nál. Ha vállalkozó szellemű vagy akkor azt is oda lehet írni hogy például Tulajdonos: Dolcsegabana vagy Te vagy a vezérigazgató a NASA-nál…. most miért? A NASA vezérigazgatója nem kereshet valami mellékállást? vagy a Dolcsegaban? Naugyehogy de…..
Most miután megvan a név, az iskolák és a munkatapasztalat, már csak valami frappáns idézettel kell megbolondítani a Facebook oldaladat, amiből látják hogy nemcsak a már fent említett iskolákba melegedni jártál, hanem ott rengeteg filozófiai bölcsességet is elsajátítottál. Így érdemes olyan dolgokat kiírni, hogy “nem a világ kemény hanem te vagy csicska” vagy azt hogy “nem te választottad a bűnt hanem a bűn téged”.... Ezek mindenféleképp jól néznek ki a profilodon.
És ezzel meg is van a munka keresés első lépése.
A következő lépés egy amolyan fél lépésnek gondolom.
1,5 (másfél)
Ez nem túl bonyolult:
Egy földrajzi atlasz vagy egy googlemap segítségével kell keresni országokat, városokat, tájegységeket, például Németország, Svájc, Amerika, Bahamák, Tahiti,..... Majd ezen szavak segítségével olyan Facebook csoportokat keresni, amiben benne vannak ezek a szavak, hozzáteszünk egy “I” betűt illetve azt hogy magyarok, ezzel megkapjuk azt hogy Írországi magyarok, Bora Borai magyarok, Ausztráliai magyarok, Érdemes figyelni arra, hogy a földrajzi atlasz használatakor a csillagászattal kapcsolatos oldalakat NE számoljuk bele, mert akkor olyan eredmény is kijöhet, hogy Szaturnuszi Magyarok, vagy Alpha Centauri magyarok, és ez adott esetben ronthatja a hatékonyságot…. Na mindegy. Ezekbe a csoportokba be kell lépni, és ez gyorsan megvan.
2:
Miután ez megtörtént innen jön a második nagy, de ugyanakkor egyszerű lépés. Nem is kell ezt túlbonyolítani:
Tehát amit tenni kell, a már említett csoportokba beírni hogy “munkát keresek” és esetleg egy telefonszám, de ez fakultatív. Ez lehetőség szerint egy magyar mobiltelefonszám legyen, de ha nem akarod hogy lépten nyomon zaklassanak a hülyeségekkel akkor nemes egyszerűséggel megadhatsz valamilyen magyarországi vezetékes telefonszámot is. Mondjuk egy telefonfülke számát, amit a leendő munkaadó minden héten, egy adott időben bátran kereshet…. mondjuk minden kedden 2:00 és 2:10 közt várod a hívását. Ezt nem is kell túlbonyolítani.
Ha nagy számítógépes guru vagy, akkor elég egyszer leírni ezt hogy “munkát keresek”, és ezt egy sima másolás/beillesztés kombinációval az összes már említett csoportba be tudod tenni.
Persze itt majd jönnek az  okoskodó trollok, hogy mégis melyik országban, azon belül melyik országrészben gondolkodsz, esetleg beszéled a nyelvet, van-e valami induló tőkéd mihez értesz, hol akarsz lakni, meg ilyen hülye kérdésekkel, de ezeket nem kell komolyan venni….
Több okból sem.
Részben mi köze hozzá a sok parasztnak hogy te melyik országba akarsz menni? Hát nem igaz?
Foglalkozzon a saját dolgával…..
Ezen belül is melyik országrészbe? Persze…. hogyne majd adsz egy komplett útvonaltervet nekik…
Az meg hogy beszéled a nyelvet már végképp nem tartozik rájuk…. Hát persze hogy beszéled, hiszen most írtad ki magyarul, hogy munkát keresel.
Az olyan apróságokkal ne is hagyd magad megtéveszteni, hogy lehet hogy Németországban németül beszélnek Franciaországban meg franciául….. látod a sok köcsög is ott van és olvassa a magyart, akkor nyilván beszélnek magyarul de meg amúgy is: ha valaki munkát akar neked adni, akkor tanuljon meg rendesen magyarul…..hát  nehogy már… mit képzelnek ezek mégis magukról?
Aztán ott van az induló tőke kérdése. Ez most komoly? Majd bankszámlakivonat ott fogsz mellékelni minden egyes poszthoz??? nem igaz??
Az ilyen hülyeségekkel nem is érdemes foglalkozni, hogy lehet hogy valahol három-négy havi bérleti díjat elkérnek előre…. Ez nettó lehúzás parasztvakítás és természetesen mit képzelnek magukról, hogy tőled egyáltalán albérleti díjat akarnak majd kérni? Hát örüljenek hogy odamész lakni! Nem igaz?
És ha már itt tartunk: l
Lakhatás: lehet hogy vannak olyan helyek (mondjuk Írországban), ahol azt fogják mondani hogy igazából “nincs is albérlet”! Na de te ennél sokkal  ravaszabb vagy és ennek a hülyeségnek sem fogsz bedőlni, hiszen tudod nagyon jól azt, hogy ez a sok kétkedő troll is lakik valahol. Persze lehet hogy majd azt mondják, hogy nincs albérlet meg ilyesmi, de erre te persze rá mondhatod azt, hogy “de ti is laktok  Valahol” lÉs ha véletlen elszórják magukat hogy dehát őt már sok év alatt taposták ki ezt az ösvényt, na akkor jön el a te időd és le tudsz rájuk csapni mint egy héja a gyanútlan verebekre, hogy nektek így viszont aztán kutya kötelességetek lenne segíteni szegény honfitársaitokon, és egyébként is adjatok munkát és szállást….. a pénzt csak addig kell kölcsön adnotok ameddig az első fizetést megkapom. Ha esetleg ellenkezne még mindig a sok tróger, akkor érdemes bedobni egy “külföldön is magyar magyarnak farkasa” szlogent..
Mondjuk nincs kizárva, hogy valakik be ajánlanak majd valami munkát rögtön a komment részlegben, esetleg oda írják hogy mennyit keresné, de ha nincs meg a nettó havi tízezer euró, akkor inkább írd oda azt, hogy
-ennyi pénzért ki az a barom aki egyáltalán elmegy dolgozni,
-nem gondoltátok hogy ennyi pénzért egyáltalán felkelek…
-kapjátok már össze magatokat a hülyeségeitekkel……
De ha igazán profi vagy, és nem akarod ezt a sok hülyeséget olvasgatni, pláne nem válaszolgatni a sok oktondi, buta kérdésre (mert ugye te dolgozni akarsz külföldön nem hülyeségekre válaszolni) ezért a legokosabb ha a kommentelési lehetőséget már rögtön az elején letiltod. Így valóban csak azok tudnak majd téged az adott időben keresni az utcai telefonfülkén az adott időben, akik munkát akarnak neked majd adni.
Remélem tudtam segíteni és hasznos információkkal ellátni benneteket azoknak akik inkább az olvasós változatot részesítik előnyben, annak itt van egy  hogyan költözzünk Írországba című hosszabb írás első része:
https://vilagcsavargo.eu/orszagvalto-irorszag-1-resz/
Ha hasznosnak találod, akkor oszd meg minél több helyen, hogy minél többen tudjanak sikeresen munkát találni….  

A bejegyzés trackback címe:

https://vilag-csavargo.blog.hu/api/trackback/id/tr3717965516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

VilágCsavargó

"Mindenhol jó, de a legjobb máshol"

Friss topikok

  • Kyria: Kb. 30 évvel ezelőtt nyaraltunk Salou-ban, akkor még emlékeim szerint csak a Port Aventura volt me... (2022.06.05. 22:36) Spanyolország, PortAventura.
süti beállítások módosítása